نگاه مصطفی بی اختیار ارمیا را و نمازش را ترجیح داد.
- السّلام علیکَ ایّها النّبی و رحمة الله و بَرَکاتُه .
السّلام عَلَینا و علی عِباده الله الصّالحین.
باز هم مکث همیشگی ارمیا . به اینجای نماز که می رسید صورتش در هم می رفت.فکری به پیچیدگی و درهم ریختگی موهایش به جای روی سر ، توی سرش ریشه می دواند:
- من چه ربطی به بندگان صالح خدا دارم؟ شاید خدا خواسته مرا مسخره کند. من با ...
و بعد گناهان کوچک و بزرگش را به یاد می آورد. خجالت مثل برق گرفتگی می لرزاندش و بعد هم متوجه مکث زیادش می شد.
-السّلامُ علیکُم و رحمة الله و بَرَکاتُه.(1)
**********************************
همه ما با کلمه "محراب" آشنا هستیم،محراب در لغت یعنی محل حرب و جنگ ، پس نماز و حضور در محراب عبادت ، قیام برای جنگ با ابلیس است.
اگر انسان هر روز چند بار در محلی قرار بگیرد که نامش محل جنگ باشد ، جنگ با هوس ها و شیطان ها و طاغوت ها ، القای این کلمه چه تاثیری در فرد و جامعه دارد؟
در اهمّیت نماز همین بس که در روایات می خوانیم : "اگر نماز ، قبول شود ، عبادات دیگر هم قبول می شود ، ولی اگر نماز مردود شود ، کارهای دیگر هم رد خواهد شد." (2)
****************************************************
یادم نیست از کجا شنیدم ولی خیلی زیبا بود ، می گفت اگه توی نمازهامون حضور قلب نداریم واسه اینه که حواسمون به کارهای روزمره مون نیست،آخه تک تک کارهامون روی حضور قلب در نماز تاثیرگذاره.
همیشه این روایت منو در بهت فرو میبره که : "اگر نماز ، قبول شود ، عبادات دیگر هم قبول می شود ، ولی اگر نماز مردود شود ، کارهای دیگر هم رد خواهد شد. "
و به نظر من شیطون هم از اون جایی که خوب کارش رو بلده توی نماز خیلی روی اعصاب مومنین راه میره، به نظرم رسید که "هدف کلی" رو با توجه به پست قبل و این روایت تکان دهنده "حضور قلب در نماز" قرار بدیم و اون 101 مورد ریز شده توسط شهید بلورچی رو هم که اولیش در همین رابطه هست رو به نیّت افزایش کیفیت نمازهامون در هفته های بعد دنبال کنیم.نظرتون؟؟؟
(اگه بنده زنده بودم ، به امید خدا درباره 101 مورد مطلب میذارم، اگه هم که به ملکوت اعلی پیوستم (!) یه نفر دیگه مباحث رو ادامه بده لطفا ...)
سیم خاردار 1: نماز صبح را بی حال خواندم و اصولاً حال نداشتم و خیلی بی حال زیارت عاشورا خواندم.
+ راستی هرکسی با توجه به شرایط خودش ارزیابی کارهاش رو انجام میده و هیچ لازم نیست که اینجا برا کسی کارهای روزمره تون رو توضیح بدین، فقط اگه پیشنهادی برای عبور از سیم خاردارهای هر هفته داشتین ، حتما بگید تا بقیه هم استفاده کنند .
و یه خواهش :
با اینکه همدیگر رو نمیشناسیم اما برای توفیق همدیگه دعا کنیم ...
هرکس هم زیارت عاشورا خوند ، از طرف همه سلام بده لطفا...
به یاد شهید بلورچی عزیز هم باشیم که این 101 مورد از دست نوشته هاشون قسمت ما شد و ازشون بخوایم که دعامون کنند ...
و
تبریک میلاد امام هادی علیه السلام ...
********************************
(1) : بخشی از کتاب "ارمیا" نوشته رضا امیرخانی
(2) : بخشی از کتاب 114 نکته درباره نماز – حاج آقا قرائتی
عیدی : به رسم عیدى که ما سادات باید بدیم این پست رو به عنوان عیدی عید غدیر از بنده بپذیرید و دعایمان کنید !
عیدتون پیشاپیش مبارک ...
یا الله
سلام علیکم سادات بزرگوار
عید بر شما و همه عزیزان مبارک
سپاس از عیدیتان و خیلی التماس دعا
منتظر شروع این مراقبه بودم هرچند که در پست قبل توفیق نظردهی حاصل نشد اما پیگیر نظرات دوستان و پاسخ شما و مطلب جدید بوده و هستم..
اما در باره این مطلب
حقیقی است که نماز عصاره زندگی روزمره ماست و هر نماز محکی است که ببینم چه کردم. از الان تا اذان ظهر هر طور فکر کردم و زندگی کردم نماز ظهر و عصرم را هم همانطور اقامه میکنم. اگر مراقب رفتار و گفتارم بودم و منظم و دقیق پی احکام الهی بودم همین حال توی نمازم هم تجلی پیدا میکنه اگر بیدقت بودم و و بیبرنامه و باری به هر جهت نمازم هم همین حال را خواهد داشت. و دردناکتر این هست که این نمازی که قرار بود تنهی عن الفحشاء و المنکر باشه با غفلت من خاصیت خودش رو از دست میده و اونوقته که خدای ناکرده گردابهای هولناک معصیت پیش میاد.
بزرگان میفرمایند در نماز هر وقت حواست پرت شد و متوجه این حواسپرتی شدی بلافاصله و زود خودت رو متوجه نماز کن، اگر دوباره مرغ ذهنت پرید دوباره بگیرش و به نماز برگردونش و این رو یک تمرین بدون تا ورزیده و مانع پرواز مرغ ذهنت در حال نماز بشی. اما یادت باشه که اگر مراقب این مرغک نباشی کار دستت میده و دیگه از نماز کاری ساخته نیست.
التماس دعا
یاعلی